Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@07:35:37 GMT

چین پهپاد دوزیست ساخت

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۴۵۳۸

چین پهپاد دوزیست ساخت

چین یک پهپاد جدید زیردریایی و پرنده ساخته است که می‌تواند به خط دفاعی ناوهای هواپیمابر نفوذ کند و وقتی به سطح آب می‌رسد، می‌تواند با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت پرواز کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، دانشمندان چینی ظاهراً یک پهپاد زیردریایی بدون سرنشین جدید ساخته‌اند. در منابع خبری چین گزارش شده است که این پهپاد جدید می‌تواند یکی از ارزان‌ترین و موثرترین روش‌ها برای فلج کردن سیستم دفاعی ناوگان ناوهای هواپیمابر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک تیم تحقیقاتی چینی ادعا کرده است که نمونه اولیه یک پهپاد زیردریایی را با قابلیت پرواز سریع در هوا ساخته و آزمایش کرده است. به گفته کارشناسان در این زمینه، این شناور مستقل و خودران قادر به انجام وظایف نظامی و غیرنظامی مانند بررسی مین‌های زیر آب است.

این پهپاد می‌تواند به آرامی به یک هدف در زیر آب نزدیک شود و برای مدت زمان قابل توجهی در یک مکان بماند، زیرا توسط چهار پروانه حرکت می‌کند که یک جفت از آنها در جلوی پهپاد قابلیت تغییر زاویه دارند.

هنگامی که این پهپاد به سطح آب می‌رسد، دو بال آن که روی پشت آن جمع می‌شوند، باز می‌شوند و قابلیت پرواز با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت را فراهم می‌کنند که تقریباً دو برابر سریع‌تر از یک پهپاد معمولی است.

پروفسور "آنگ هایسونگ" دانشمند ارشد این پروژه در دانشگاه هوانوردی و فضانوردی "نانجینگ" در مقاله‌ای که از این پروژه در مجله Unmanned Systems Technology منتشر شده است، گفت: این پهپاد در حالت بال‌ثابت، انرژی کمی مصرف می‌کند، بنابراین می‌تواند برخی از ماموریت‌های سریع و دوربرد را در هوا انجام دهد.

محققی که در حال مطالعه فناوری‌های مشابه در دانشگاه پلی‌تکنیک شمال غربی در "شیان" است، می‌گوید که چین در حال توسعه انواع متعددی از «کشتی‌های دوزیست» است که می‌توانند هم در هوا و هم در آب حرکت کنند.

آنها عمدتاً برای کاربردهای نظامی هستند. این محقق ناشناس به روزنامه "ساوث چاینا مورنینگ پست" گفت: برخی از آنها می‌توانند با سرعت مافوق صوت پرواز کنند.

این محقق در مطالعه پوفسور "آنگ" شرکت نداشت، اما به دلیل حساسیت این فناوری، خواسته است که نامش فاش نشود.

اگر توسعه این فناوری توسط چین درست باشد، چنین کشتی‌هایی می‌توانند ناوگان دریایی را در برابر حملات، بسیار آسیب‌پذیر کنند.

به گفته "جی وانفنگ" استاد دانشگاه هوانوردی دریایی "یانتای" در استان شاندونگ، این نوع «کشتی دوزیست» یکی از ساده‌ترین و کارآمدترین راه‌ها برای به خطر انداختن قدرت دفاعی ناوهای هواپیمابر است.

بر اساس برآورد "جی" و همکارانش، سیستم دفاعی چندلایه یک کشتی جنگی معاصر می‌تواند تقریباً نیمی از هواپیماها، موشک‌ها یا پهپادهای معمولی را که در حال نزدیک شدن هستند، ساقط کند. با این حال، یک "کشتی دوزیست" این توانایی را دارد که در صورت شناسایی توسط رادار، در آب غوطه‌ور شود و برای مقابله با فناوری شناسایی "سونار" دوباره از آب بیرون بیاید و پرواز کند.

"جی" می‌گوید که حتی تعداد کمی از این پهپادها نیز می‌توانند سیستم‌های کامپیوتری یک کشتی جنگی را تحت تأثیر قرار دهند یا مختل کنند.

طبق گزارشی که تیم "جی" ماه گذشته در مجله چینی Electronics Optics & Control منتشر کرد، اگر یک کشتی دوزیست از فاصله ۱۰۰ کیلومتری از هدف راه انداخته شود و بتواند با سرعت بیش از ۱۵۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند، نرخ بقای آن نزدیک به ۱۰۰ درصد خواهد بود.

به گفته وی، این نوع پهپاد می‌تواند به حملات مؤثر علیه اهداف کلیدی دشمن دست یابد که مطمئناً مکمل قدرتمندی برای روش‌ها و تاکتیک‌های جنگی تجهیزات موجود نیروی دریایی چین خواهد بود.

وجود یک کیسه هوا در قسمت شکم این پهپاد زیردریایی که توسط تیم "آنگ" ایجاد شده را می‌توان با آب پر کرد تا شناوری آن را تغییر دهد و به آن اجازه دهد تا در عمق خاصی بدون ایجاد سر و صدا بماند. همچنین بدنه صاف و صیقلی آن، امکان اصطکاک کمتر و چابکی بیشتر را فراهم می‌کند.

به گفته تیم "آنگ"، امواج سطحی و تعاملات همزمان پهپاد با هوا و آب، اگر کشتی دوزیست مستقیماً از آب خارج شود، فرآیند برخاست را ناپایدار می‌کند.

محققان برای اصلاح این موضوع، یک سیستم کنترل پیچیده ایجاد کردند که زیردریایی را قادر می‌سازد تا قبل از بلند شدن روی امواج سُر بخورد.

"بوریس اوشاکوف" دانشجوی مهندسی در شوروی سابق، در دهه ۱۹۲۰ میلادی یک هواپیمای زیردریایی طراحی کرد که می‌توانست از کشتی‌ها در زیر اقیانوس جاسوسی کند و آنها را با شلیک اژدرها غافلگیر کند. اما از آنجایی که اجزای زیردریایی، این هواپیما را بیش از حد سنگین می‌کرد، ارتش سرخ شوروی این طرح را ناتمام رها کرد.

اما اولین زیردریایی پرنده توسط پیمانکار دفاعی آمریکایی موسوم به "دونالد رید" در دهه ۱۹۶۰ ساخته شد، اما به دلیل قدرت ناکافی، فقط برای مدت کوتاهی می‌توانست شناور بماند.

بر اساس گزارش‌ها، ارتش ایالات متحده از تعداد زیادی پروژه تحقیقاتی برای ایجاد هواپیماهای سرنشین‌دار یا بدون سرنشین زیر آبی برای عملیات‌های مخفی حمایت کرده است، اما اکثر این برنامه‌ها به دلیل مشکلات فنی به تعویق افتاده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پهپاد دوزیست چین ناو هواپیمابر یک پهپاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۴۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی

بین الملل تابناک: سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن، حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق، تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید، شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی و هراس وزیر دفاع آمریکا از توان تسلیحاتی ایران از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن

نیروهای مسلح یمن بامداد شنبه شب سرنگونی پهپاد «ام‌کیو-۹» متعلق به ارتش آمریکا در آسمان استان صعده در شمال یمن را سرنگون کرد.

نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که این پهپاد در حین انجام مأموریت خصمانه خود با موشک مناسب که به نام آن اشاره نشده هدف قرار گرفته شد.

در ادامه بیانیه ارتش یمن آمده است که یک کشتی نفتی انگلیسی به نام (ANDROMEDA STAR) در دریای سرخ نیز با موشک دریایی مناسب هدف حمله قرار گرفت.

یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین اعلام کرد که این سری از عملیات برای یاری ملت مظلوم فلسطین و نیز حمله آمریکا و انگلیس به کشورمان صورت گرفته است.

در پایان این بیانیه نیز تأکید شده که عملیات نظامی ارتش یمن تا شکسته شدن محاصره غزه و توقف حملات به آن ادامه خواهد یافت.

ساعاتی پیش بود که یک مقام آمریکایی به شبکه «سی بی اس» این کشور، سرنگونی پهپاد ارتش ایالات متحده در سواحل یمن را تأیید کرد.

این مقام آمریکایی البته اشاره‌ای به علت سرنگونی نکرد و نگفت به خاطر نقص فنی بوده یا هدف حملات ارتش یمن قرار گرفت.

این پهپاد ساخت جنرال اتمیکس است که بالغ بر ۳۲ میلیون دلار قیمت دارد. پیش از این، نیروهای مسلح یمن در ماه نوامبر هم یک پهپاد از همین نوع را شکار کرده بودند.

حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق

حمله ساعاتی پیش به میدان گازی در سلیمانیه در کردستان عراق، ۴ کشته برجای گذاشته است.

 دولت محلی کردستان عراق ضمن تأیید این حمله به میدان گازی «کورمور» در استان سلیمانیه در شمال عراق، اعلام کرد که در این حمله ۴ کارمند خارجی که به تابعیت آنها اشاره نکرده، کشته شدند.

دولت کردستان عراق به شمار زخمی های احتمالی و عامل این حمله موشکی هیچ اشاره ای نکرده است.

ساعاتی پیش بود که منابع امنیتی در تشریح حمله به میدان گازی شمال عراق گفتند: میدان گازی «کورمور» در شهر «چمچال» در استان سلیمانیه با موشک کاتیوشا مورد حمله قرار گفت و شماری کشته و زخمی برجای گذاشت.

منابع امنیتی به شمار کشته ها و زخمی ها اشاره نکرده بودند.

وزارت نیروی عراق نیز در این باره گزارش داد که به دنبال حمله به میدان گازی «کورمور» در استان سلیمانیه، خدمات پمپ بنزین‌های این منطقه متوقف شد.

دولت اقلیم کردستان عراق ساعتی پیش نیز در این ارتباط اعلام کرد که در نتیجه حمله به میدان گازی کورمور در سلیمانیه انتقال ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات ساعت برق به منطقه متوقف شده است.

این در حالی است که مقامات شهرداری چمچمال که محل حمله موشکی بوده، در این باره اعلام کردند: این حمله با یک پهپاد انجام شد که به ساختمان در حال ساخت داخل میدان گازی کورمور اصابت کرد.

تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید

رویترز به نقل از یک مقام مطلع کاخ سفید اعلام کرد که دیدار از پیش‌ برنامه‌ریزی شده جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در ماه آتی میلادی به تعویق افتاده است.

 این مقام کاخ سفید در این رابطه گفت: ما مشتاق بازدید رئیس‌جمهور اردوغان از کاخ سفید در زمانی که برای طرفین مساعد باشد هستیم. ما نتوانستیم برنامه‌های‌مان را تطابق دهیم و نمی‌توانیم در این زمان هیچ برنامه دیداری را به شما اعلام کنیم.

مطابق با گزارش‌ها، ایالات متحده پیشتر از اردوغان دعوت کرده بود تا در تاریخ ۹ مه به ترکیه سفر کند.

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنج‌شنبه اعلام کرده بود که جو بایدن هم‌اکنون هیچ برنامه‌ای برای دیدار با رجب طیب اردوغان ندارد.

کربی در رابطه با سفر احتمالی اردوغان به واشنگتن و بازدید از کاخ سفید گفته بود: هنوز هیچ برنامه خاصی برای بازدید رئیس‌جمهور اردوغان وجود ندارد و من هیچ نظر خاصی در این رابطه ندارم.

شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی

آژانس «عملیات دریایی انگلیس» (UKMTO) اعلام کرد که روز جمعه یک کشتی در نزدیکی سواحل یمن هدف دستکم ۲ موشک قرار گرفت و آسیب دید.

این آژانس امنیت دریایی گفت که این حادثه در نزدیکی سواحل بندر «مخا» در یمن رخ داد و تاکنون کسی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

این آژانس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که بر اثر حمله اول «انفجاری در نزدیکی این کشتی رخ داد که خدمه کشتی آن را احساس کردند.»

بر اساس این گزارش، «به نظر می‌رسد که حمله دوم با ۲ موشک انجام شد که خساراتی به کشتی وارد کرد.»

پیش از آن شرکت امنیت دریایی «آمبری» انگلیس گزارش داده بود که حمله‌ای در سواحل مخا رخ داده است.

این شرکت با اعلام اینکه «سه موشک مشاهده شده است» افزود: یک تانکر حامل پرچم پاناما، نزدیک‌ترین کشتی به این موشک‌ها بوده است. این کشتی پیشتر تحت مالکیت انگلیس بود و در نوامبر ۲۰۲۳ مالکیت آن تغییر کرد.»

آمبری اعلام کرد که این کشتی در حال حاضر در «سیشل» ثبت شده و در زمینه «تجارت مرتبط با روسیه» فعالیت می‌کند و از «پریمورسک» روسیه در حال حرکت به «وادینار» در هند است.

هراس وزیر دفاع آمریکا از توان تسلیحاتی ایران

 لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در هراس از توان موشکی و پهپادی ایران و با نادیده گرفتن عملیات وعده صادق و حمله به رژیم صهیونیستی مدعی شد که ایران باید سیستم های تسلیحاتی خود را مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش "آناتولی" آستین با نادیده گرفتن موفقیت عبور موشک های ایران از لایحه های پدافند هوایی رژیم اسرائیل که ادعای غیرقابل نفوذ بودن آن را داشت, به خبرنگاران گفت: "از این حمله درس زیادی آموخته شده است."

وی ادعا کرد: آنها از مهمات زیادی استفاده کردند و هدف آنها تحمیل خسارت قابل توجه در اسرائیل بود.

آستین در ادامه ادعاهای خود گفت؛ "ایران باید کارآمدی سیستم های تسلیحاتی و برنامه ریزی خود را بررسی کند. فکر می کنم اسرائیل نشان داده است که توانایی قابل توجهی برای دفاع از خود دارد."

 

دیگر خبرها

  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • اولین زیردریایی نظامی ساخت چین تحویل پاکستان شد
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • رکورددار بالاترین پرواز با بالگرد در جهان به روایت آسمان غرب
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • یمن سرنگونی پهپاد آمریکایی و حمله به کشتی انگلیسی را تأیید کرد
  • رکوردار بالاترین پرواز با بالگرد در جهان به روایت آسمان غرب
  • انصار الله یک کشتی انگلیسی را هدف قرار داد و یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد
  • بیانیه ارتش یمن درباره حمله به پهپاد آمریکایی و یک کشتی انگلیسی
  • سومین پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا هدف ارتش یمن قرار گرفت